پالنگان؛ روستایی با جاذبه‌های بکر
به وبلاگ احمدی خوش آمدید مدیر وبلاگ
کلبه اندیشه و احساس 1
بنـــــــر تبلیغاتی رایـــــگان 1
کشتی.کامیاران 1
ردیاب جی پی اس ماشین
ارم زوتی z300
جلو پنجره زوتی

پالنگان،کامیاران ،کردستان






 پالنگان یکی از هفت روستای گردشگری کردستان است که چشمه‌ها و آبشارهای زیبا و دیدنی‌اش به تنهایی، بهانه‌ای برای سفر به این دیار ناشناخته و بکر را فراهم می‌سازد.

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، روستای پالنگان یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری استان کردستان در شهرستان کامیاران است روستایی به قدمت تاریخ یک قوم.....

روستایی که قدمت آن به زمان شاهان سامانی و صفویه، خاندان کلهر و اردلان‌ها باز می‌گردد روزهایی که هر چند امروز به تاریخ گذشتگانمان پیوسته اما آثار آن هرچند کم رنگ در میان تار و پود طبیعت زیبا و بکر این منطقه جلوه‌نمایی می‌کند.

پلنگان روستایی زیبا با خانه‌های پلکانی، روستایی که هر چند مانند شمال نامدار نیست اما سادگی و صمیمیت مردمان بی‌پیرایه‌ و مهربانش هر گردشگری را به سمت خود جذب می‌کند.

روستایی در دهستان ژاوه‌رود در غرب کامیاران در دره تنگی‌ور، روستایی که به گواه اهل فن قدمتی به درازی قبل از دین اسلام دارد.

پالنگان یکی از هفت روستای گردشگری استان کردستان است که چشمه‌ها و آبشارهای زیبا و دیدنیش به تنهایی، بهانه‌ای برای سفر به این دیار ناشناخته و بکر را لازم می‌سازد..

  

اینجا نه ماسوله و زنوزق است و نه گایکان اینجا پالنگان است، یکی از زیباترین روستاهای ایران زمین با سبک معماری ویژه پلکانی بام هر خانه حیاط خانه دیگر است.

رودخانه خروشان تنگی‌ور که بخش اعظم آب خود را از چشمه‌ها که در فاصله 700 تا 800 متری جنوب شرقی آبادی قرار دارند تأمین می‌کند از میان آبادی می‌گذرد آن را به دو قسمت تقسیم کرده است. آب گوارا و خوش طعم این رودخانه بعد از گذر از آبادی در حدود 120 متری غرب پالنگان به رودخانه پرآب سیروان می‌پیوندد.

به واسطه خصوصیات آب رودخانه تنگی‌ور و این چشمه‌ها، بزرگ‌ترین مجتمع‌های پرورش ماهی در کنار این روستا ساخته شده است که بیشتر گردشگران را به سمت خود جذب می‌کند.

قلعه پالنگان یکی از آثار تاریخی و دیدنی این روستای تاریخی است که در فاصله 800 متری جنوب شرقی دره تنگی‌ور و در محل چشمه‌های پرآب قرار گرفته و هنوز آثار و بقایای اتاق‌ها و پل‌های قدیمی آن پابرجاست.

آثار و یادمان‌های برجای مانده از این قلعه شامل یک لنگه دروازه از یک تخته سنگ بزرگ و پل‌های ساخته شده بر روی رودخانه است.

این قلعه مدت‌ها محل سکونت امرای کلهر بوده و بعدها نیز خاندان مشهور اردلان آن را جزو قلمرو و متصرفات خود قرار داده‌اند.

بر اساس شواهد این قلعه از زمان خسروخان اردلان در 594 هجری شمسی به تصرف خاندان اردلان درآمده و در سال 1066 هجری شمسی پس از حدود 472 سال میهمان‌داری حکام اردلان ویران می‌شود.

محقق و پژوهشگر هورام در مورد پیشینه این روستا می‌گوید: پالنگان کهن، در اصل شهری است که مکان و اقامت حاکمان متعدد بوده است.

علی صالحی در خصوص معنی لغوی پالنگان اظهار کرد: کلمه پالنگان در لغت نامه‌های معتبر کردی و هورامی بر گرفته از لغت پالو به معنی شهر، پایتخت، قلعه، دژو یا مکانی که دارای چشمه‌های جوشان است.

وی با اشاره به اینکه پالنگان در اصل قلعه و دژی محکمی است افزود: پالنگان قدیم در دوره‌های پیشین شهر بزرگی بوده که محل حکمرانی حاکمان متعدد در طول تاریخ بوده است.

این محقق و پژوهشگر هورامی افزود: پالنگان قدیم چون محل اقامت امیران و شهریاران در قدیم بوده، آثاری از وجود بازارچه، کتابخانه، مسجد و پل تاکنون در آن یافت شده است.

صالحی بیان کرد: پالنگان شامل دو بخش پالنگان ‌کهن که قدمتش به هزاره قبل از میلاد مسیح می‌رسد و پالنگان نو که قدمت آن به زمان حکومت صفویه باز می‌گردد، است.

وی افزود: پالنگان جدید که امروزه مردم بومی در آن سکونت دارند از زمان ساخت و اختراع سلاح گرم شکل گرفته است.

وی اضافه کرد: قلعه قدیمی پالنگان دارای دروازه ورودی بوده که در حال حاضر از آن سنگی به ارتفاع چند متر باقی مانده است که این سنگ مدرکی بر وجود دروازه در این قلعه است.

این محقق و پژوهشگر هورامی، مکان سنگ دروازه ورودی شهر پالنگان قدیم را، در 200 تا 300 متر بالاتر از پالنگان جدیدی عنوان کرد و بیان داشت: با وجود حفاری‌های غیرمجاز و سرقت آثاری که در قدیم در این مکان صورت گرفته احتمال می‌رود که قدمت پالنگان به خیلی قبل‌تر از قدمت ثبت شده آن باشد.

صالحی در خصوص فرمانروایانی که در این مکان حکومت کرده‌اند نیز اظهار کرد: در زمان صفویه پالنگان زیر حکومت اردلان‌ها بوده که با تغییر فرمانروایی‌ها حکومت‌های خضر، کلول، مامون بیگ و غیره در آن حکومت کرده‌اند.

وی تصریح کرد: از حکومت‌های غیر از اردلان که در این مکان حکومت کرده‌اند می‌توان به غیب‌الله بیگ، امیر اسکندر، درویش بیگ، الله‌وردی خان و صفوی‌خان و تعداد دیگر از حاکمان اشاره کرد.

محمد احمدی مسافری از دیار اصفهان نیز در مورد روستای پالنگان می‌گوید: این منطقه بسیار بکر و دست نخورده است.

وی افزود: از مناطق زیادی در کشور بازدید کرده‌ام اما یکی از زیباترین این مناطق همین روستای پالنگان است.

احمدی بیان داشت: سبک قدیمی خانه‌ها و پلکانی بودن معماری آنها در کنار دیگر جاذبه‌های گردشگری این منطقه جلوه‌های زیبایی است که من و خانواده‌ام را برای آمدن به این منطقه در سال‌های آینده تشویق کرده است.

وی خاطرنشان کرد: مجتمع پرورش ماهیان سردآبی نیز از دیگر جاذبه‌های این منطقه گردشگری است که در کنار زیبایی‌های طبیعی و دست‌ساز انسان مسافران و گردشگران را از نعمت خوردن یک ماهی کبابی لذیذ و خوشمزه بهره‌مند می‌کند.

سارا حسینی یکی دیگر از هموطنان ایران عزیزمان از خرم‌آباد است؛ وی جمع شدن این همه زیبایی را در یک نقطه شاهکار بی‌نظیری از خالق هستی می‌داند و می‌گوید: مهمان‌نوازی و صمیمیت مردم ساده و بی‌آلایش روستا نیز بسیار ارزشمند و قابل احترام است.

وی با بیان اینکه طبیعت کوهستانی و زیبای کردستان من و خانواده‌ام را هر ساله در فصول مختلف به این سمت می‌کشاند، افزود: مسافت طولانی راه را با گردش در مناطق بکر و زیبای این منطقه به ویژه در فصل اردیبهشت با جان دل می‌خریم.

وی ایجاد بسترهای لازم به ویژه توجه به بحث جاده‌ها را برای جذب گردشگران بیشتر به سمت این استان ضروری دانست و گفت: این استان واقعاً ظرفیت برای تبدیل شدن به یک قطب گردشگری را دارد و توجه بیش از پیش مسئولان به ایجاد زیرساخت‌های لازم در آن امری ضروری است.

انیس الیاسی از استان تهران را دوربین به دست در حالی که مشغول شکار لحظه‌های زیبا برای عکاسی است می‌بینم، وی نیز در مورد این روستای زیبا می‌گوید: اینجا ماسوله‌ای زیبا و دست نخورده است که دل و چشم هر بیننده را مهمان زیباترین جلوه‌های هستی می‌کند.

وی افزود: سفرهای زیادی به استان کردستان داشته‌ام، اما این نخستین بار است که از روستای پالنگان دیدن می‌کنم.

وی با بیان اینکه جای‌جای کردستان سرشار از جاذبه‌های بسیار زیبای طبیعی و تاریخی است، تصریح کرد: گشت و گذار در مناطق زیبا و بکر این منطقه همیشه برایم پر از لذت بوده است.

و حرف آخر...

بدون شک جای‌جای ایران اسلامی سرشار از جاذبه‌های بکر و دیدنی است که تنها با سفر و دیدن آن از نزدیک می‌توان به خوبی آن را درک کرد خبرگزاری فارس نیز به منظور معرفی این جاذبه‌های زیبا و با هدف توسعه گردشگری در مناطق مختلف اقدام به معرفی آنها در قالب این گزارشات کرده است.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







+ نوشته شده در جمعه 13 ارديبهشت 1394برچسب:,ساعت 21:13 توسط فردین احمدی |




انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس هوشنگ مهدی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس هوشنگ مهدی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
ثبت حریم 20 اثر تاریخی
ثبت ملی روستای پالنگان و روستای ژیوار
پالنگان، سفری بیادماندنی به یک روستای پله‌کانی
جشن نوروز در استان کردستان روستای پالنگان
گزارش یک گردشگر از تاریخ وطبیعت پالنگان
دوره ارتفاع و فضای معلق (مریوان)
مدیر وبلاگ
مسابقات کشتی به مناسبت جام رمضان در شهرستان کامیاران
جشنواره نوروزی پالنگان، از روایت شکست اهریمن تا معرفی جاذبه های گردشگری+تصویر
فاصله بین کامیاران و روستای پالنگان
پالنگان زیباتر از ماسوله+ عکس
عکسهایی از پالنگان 2
برگزاری مراسم پر شکوه فرهنگی و هنری نوروز در پالنگان + تصاویر
سفری به کردستان - روستای پالنگان (از دید یک مسافر)
عکسهایی از پالنگان
پالنگان،کامیاران ،کردستان
کتیبه تنگی بر هورامان
مسابقه دوستانه کامیاران و روانسر به میزبانی شهر روانسر برگزار شد
هنرمند سیدمحمد صفایی
خوا له خوش بو حه ق شناس
مدیر ولاگ
شعر در وصف معلم
راهیابی گروه هنرهای نمایشی توسکا به چهارمین جشنواره منطقه ای زاگروس
زیبا بودن
در کلبه ما رونق اگر نیست صفا هست
هرس کردن درختان فضای سبز و ایجاد فرم های جذاب و متنوع
گلکاری بسیار وسیع در سطح شهر بوشهر
پس لرزه های تئاتر کامیاران و گروه هنری توسکا